Z poškodenia novostavieb v Letanovciach obvinili šiestich mladistvých

11.10.2012 Spišská Nová Ves

Letanovce 11. októbra (TASR) – Z poškodenia novostavieb v obci Letanovce, okres Spišská Nová Ves už spišskonovoveskí policajti obvinili šesť mladistvých páchateľov. Policajti vypátrali a z prečinu krádeže a poškodzovania cudzej veci obvinili mladíkov vo veku od 14 do 17 rokov z obce Spišský Štvrtok. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová.

Obvinení v dvoch prípadoch z neobývaných bytov novostavieb nižšieho štandardu v Letanovciach odcudzili veci a poškodili zariadenia bytov, čím spôsobili celkovú škodu vo výške takmer 14.000 eur. „Páchatelia odcudzené veci schovali za bytovými domami a prikryli ich trávou. Následne mal jeden z obvinených tínedžerov zabezpečiť predaj ukradnutých vecí v zberných surovinách a pripravil vrecia na prevoz,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Dvoch podozrivých páchateľov spišskonovoveskí policajti zadržali v pondelok (8.10.) pri pokuse odcudzené veci naložiť do vriec a odviezť do zberných surovín. Mladíkom za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. „Nakoľko ide o mladistvých, trestná sadzba sa znižuje na polovicu,“ uzavrela Mésarová.
 

Vyberte región